2009-12-15 13:33:27• hírek • Parajdi Andrea

Már lehet korcsolyázni

Az idei télen egy újabb szórakozási lehetőségük is lesz a szatmárnémetieknek, ugyanis a Real parkolójában egy máramarosszigeti cég jégkorcsolyapályát hozott létre, amelyet hétfő este óta használatnak a korcsolyázás szerelmesei.

Egy 350 négyzetméteres jégpályával várják a korcsolyázókat a Real parkolójában, az autómosó közvetlen közelében. A máramarosszigeti Siprodcom Kft. -amely jégkorcsolyapályák üzemeltetésével foglalkozik - potenciális piacot látott Szatmárnémetiben, ezért hozzánk is elhozta a szolgáltatását.

A vállalat alkalmazottai december 5-én láttak hozzá a jégpálya kiépítéséhez, amely az akkori elképzelések szerint alig néhány nap alatt be is fejeződött volna. Menet közben különböző technikai gondok adódtak, így a korcsolyázóknak egészen december 14-ig várniuk kellett míg használatba vehették a mintegy 20 cm-es természetes jégfelülettel borított korcsolyapályát. A hivatalos megnyitó estéjén Ilyés Gyula polgármester is jelen volt, aki elmondta: örvendetes ténynek tartja, hogy városunkban idén lehetőség lesz minőségi és korszerű technikákkal felszerelt pályán korcsolyázni. Mindemellett a polgármester saját gyerekkori korcsolyázós élményeit is megosztotta a résztvevőkkel.

A korcsolyapálya használatáért óránként 10 lejt kell kifizetni, ám azok akik bírják a hidegben való ilyenfajta testmozgást a harmadik kint töltött órára már 50%-os árengedménnyel válthatnak jegyet. Ugyancsak kedvezményekkel várják azokat a korcsolyázókat is, akik családostól vennék igénybe a jégpályát: egy négy fős, két gyerekes család esetében csupán a szülők kell majd jegyet vásároljanak. A helyszínen korcsolya-bérlésre is lehetőség nyílik, amelyért 10 lejt kell kifizetni. A pályát öt éves kor felett bárki használhatja.

A jégpályát a tervek szerint február végéig üzemeltetik Szatmárnémetiben, amely hétfőtől vasárnapig reggel 10-től este 22 óráig várja a korcsolyázás szerelmeseit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: